Apa blogot hajt

Ha már a dédiéknek is van internete, és a Föld másik oldalán is laknak rokonok, használjunk ki minden lehetőséget a gyerekkel való dicsekvésre!

Címkék

Szemünk fénye

2007.11.18. 15:07 - second

Címkék: anya egészség zsófi szemek

Az eddigi vonalvezetés alapján gondolom, senkinek nem volt kétséges, hogy nem az OKM programjáról lesz szó.

Már pontosan nem is emlékszem, hogyan vetődött fel először... De! Mégis emlékszem. Oltásra kellett vinni a mukit valamikor sok héttel ezelőtt. Mivel a régi doktornénink nyugdíjba ment, ismeretlen doki volt a rendelőben, aki tett valami megjegyzést a gyerek szemére, hogy túl közel van vagy nem is tudom mi. Lényeg, hogy vigyük el szemészetre. El is mentünk a Fehérvári úti rendelésre. (Mellesleg jegyzem meg, hogy mióta ott felújították, átalakították a rendszert, igen európai módon megy a rendelés. Időpontra mentünk, nem volt késés, kulturált a váró, mese filmet is lehet nézni. Korrekt.) Végül aztán nem intéztünk sokat. A szemész doktornéni megnyugtatott, hogy jól van ott a gyerek szeme ahol van. A látásélességét azonban nem vizsgálta, mondván, hogy akármi is volna, most szemüveget nem adna neki, mert még bizonytalan hozzá a mozgása, úgy is csak mindúntalan leverné, elvesztené. Jöjjünk vissza fél év múlva. Mondtuk: OK.

Anya azonban nem az a csendben várakozós fajta. Kitudta, hogy van valami speckó műszeres látásvizsgálat, ahol a gyereknek nem kell csinálni semmit, csak nézni. Nosza, menjünk el! (Igen, jól gondolod kedves olvasó, nem ingyen van. De a gyerek egészsége minden pénzt megér, és különben is internetes regisztrációval egy ezres diszkont. Látás hónapja alkalmából egy másik. Anya kihozta a dologból a maximumot.) Előjegyeztünk időpontot, elmentünk. Persze azt váruk, hogy "kidobott" pénz legyen, amibe került, mert a gyerek úgy lát, mint a sas.

Bánatosan jelentjük, hogy nem így van. Úgy tűnik apa rövidlátását örökölte a cseppem. Mínuszos eltérést mutatott a masina, pedig az ilyen korú gyerekeknél némi pluszos eltérés szokott lenni, ami a fejlődéssel elmúlik. Ebből egyelőre csak annyi biztos, hogy tényleg szükséges lesz normál szemvizsgálatra, szemészetre elvinni a gyereket, és valószínűleg nem csak egyszer, hanem viszonylag sűrű kontrollal, hogy időben kiderüljön, ha korrekcióra (szemüveg) van szükség.

Kaptunk tippet, hogy hova menjünk. Majd odamegyünk, és elmondjuk, hogy mit mondtak.

A bejegyzés trackback címe:

https://second.blog.hu/api/trackback/id/tr89233064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása